Den komplette guide til kalorier og hvad de gør i kroppen

Den komplette guide til kalorier og hvad de gør i kroppen

Kalorier er energienheder. De bruges til at måle mængden af varme, der skal til for at en kemisk reaktion kan finde sted.

En kalorie er den mængde energi, der skal til for at hæve temperaturen på 1 gram (g) vand med 1 grad celsius (°C).

Kalorier kan bruges som et mål for, hvor meget energi din krop skal bruge for at fungere ordentligt. Dette kaldes dit basale stofskifte. Det bruges også som et mål for, hvor mange kalorier du skal bruge for at holde din vægt.

De bedste måder at forbrænde kalorier og tabe sig med fysisk aktivitet

Fysisk aktivitet er den bedste måde at forbrænde kalorier og tabe sig. Det er lige meget, om du er en sofakartoffel eller en, der altid er på farten, så længe du er fysisk aktiv.

Den menneskelige krop har brug for fysisk aktivitet for at opretholde sin metaboliske hastighed, som er den hastighed, hvormed den forbrænder kalorier. Jo mere aktive vi er, jo højere vil vores stofskifte være, og jo flere kalorier forbrænder vi.

Sådan beregnes kalorier forbrugt og forbrændt til vægttab

Kalorier er en måleenhed til at måle mængden af energi, der frigives, når fødevarer forbrændes.

Antallet af kalorier i mad måles ved antallet af kilokalorier (kcal), som det indeholder. Dette er normalt fundet på ernæringsfakta-etiketten eller på fødevareemballagen.

Antallet af kalorier en person har brug for hver dag afhænger af deres alder, højde, vægt, køn og hvor aktive de er. Den gennemsnitlige voksen har brug for omkring 2.000-2.500 kalorier om dagen for at holde deres vægt.

Hvad er en kalorie?

En kalorie er en enhed af energi. Det er den mængde varme, der kræves for at hæve temperaturen på 1 kg vand med 1 grad celsius.

Her finder du mere information om hvor mange kalorier om dagen.

Kalorierne i vores mad bliver målt, og de måler mængden af energi, der frigives, når vi fordøjer den. Det betyder, at hvis vi spiser mad til en værdi af 500 kalorier, vil vores krop frigive varmeenergi til en værdi af 500 kalorier for at fordøje den.

25 fødevarer med den højeste mængde kalorier

Mængden af kalorier i mad er en meget vigtig ting at holde styr på.

Konklusion: Listen nedenfor skal hjælpe dig med at holde styr på, hvor mange kalorier du spiser.

Dette diagram viser 25 fødevarer med den højeste mængde kalorier. Den er baseret på kalorietællingen fra Healthline, og den kan bruges til at hjælpe dig med at holde styr på, hvor mange kalorier du spiser på en dag.

Hvad er forskellen mellem kilokalorier og kalorier?

En kalorie er et mål for den energi, der kommer fra mad. Ordet kalorie kommer fra det latinske udtryk for varme, som er kalorie.

En kilokalorie (kcal) er et mål for den energi, der kommer fra mad. En kilokalorie er 1000 kalorier, og det tager cirka 3.500 kcal for at svare til et pund i vægtøgning eller -tab.

Den komplette guide til kalorier og hvad de gør i kroppen
Rul til toppen

CVR DK 374 077 39